校長メッセージ

学校法人ISI学園  専門学校長野ビジネス外語カレッジ 校長
志摩 浩一 (Koichi Shima)

ISIグループの原点「長野ビジネス外語カレッジ」は誕生から40周年を迎えました。

専門学校 長野ビジネス外語カレッジ(NBL)は、日本の中央に位置する長野県上田市にあります。長野県は古くから「人づくり」を柱にした教育県であり、美しい自然に囲まれた城下町「上田市」は勉学に励む皆様にとっては最適な生活環境です。
このような風土の中でISIグループは、教育一筋に40年の歴史を刻んでまいりました。その発祥の地がここ「長野ビジネス外語カレッジ」であります。
本校は、世界25カ国からの留学生と日本人学生が集う国際色豊かな専門学校です。当校だからこそ学べる生きた語学力とコミュニケーション能力を身につけながら、さらに専門スキルを高めていってほしいと願っています。
明るく気持ちの良い教室、安全で安心できる学習環境は学生たちだけでなく、一般市民の皆様にも開かれた学校となっています。さらに「ICT(情報通信技術)」を取り入れた授業やキャリアサポートセンターの活用を通して、一人ひとりの学生たちの思いに寄り添ってまいります。
将来は、日本国内のみならず「世界で活躍できる人間になりたい」「海外の大学に留学をしたい」「海外と関わる仕事がしたい」このような皆様の夢を、ここ長野ビジネス外語カレッジで育み、世界に向けて確実な第一歩を踏み出していきましょう。私たち教職員一同は、皆様の「夢の実現」に向けて全力でサポートしてまいります。

The origin of the ISI group, Nagano Business and Language College has reached its 40th anniversary.

Nagano Business and Language College (NBL) is located in the center of Japan, Ueda city, Nagano. Nagano Prefecture has a long history of nurturing personal development, and Ueda City offers a great environment for people to learn.
In this kind of environment, the ISI group has made 40 years worth of history valuing the importance of education. The start of the ISI group started here at the Nagano Business and Language College (NBL).
Our school is a global college including studying abroad students from 25 countries. We wish that you will gain new knowledge about your speciality, using the communication skills and the natural English you are able to learn because you are in NBL.
The bright and comforting classrooms as well as the safe and peaceful studying environment twenty four seven open for the students. In addition, by using ICT in classes and the use of career support centers, we will support each student individually.
“I want to study or go to college abroad”, “I want to have a job that has a relation with foreign countries”, “I want to be successful in a global market”. In Nagano Business and Language College we will support you so that you can make a first big step toward your dream.